Lägg över bananerna på fläskfilén. Vispa grädden så att den blir ganska tjock och blanda med curry. Barnen iminfamilj är intesärskilt förtjusta i varm banan
Jag brukar ivanliga fall göra fläskfilémedbananmed såsen direkti stekpannan, men den här gången testade jag att göra det som gratäng istället och det blev gott det med
Skivabananerna (½ per person) och stek efter köttet. Lägg köttet åt sidan och håll det varmt. Pudra över curry och slå över grädde och crème fraichei önskad mängd, beroende på hur mycket sås man vill ha
Servera med kokt ris och mer mango chutney. Slå ivispgrädden och smaka av. FLÄSKFILÉI HET CURRYSÅS4portioner400 g fläskfilé, skuren iskivor2skivade gula lökar2 rivna äpplen2 skivadebananer1 - 2 msk curry4 vitlöksklyftor3 msk olja2 msk kinesisk soya2 msk mango chutney2 dl vatten + 1 buljongtärning1 dl vispgräddeFräs löken lätt i olja tillsammansmed curry och pressad vitlök. Såsen ska vara ganska stark, så minst 1 msk curry behövs - frukten dövar också en del av kryddsmaken. Tillsätt äpple, bananer, soya, mango chutney och buljong och låt det småputtra under lock ca 10 minuter. Bryn köttet, tillsätt det till såsen och låt koka 3 - 4 minuter. 4 portioner. 400 g fläskfilé, skuren iskivor. 4 vitlöksklyftor. 2 dl vatten + 1 buljongtärning. 1 dl vispgrädde
5-2 tsk curry 1 msk kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0. 5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk 1 st banan. 3-4 portioner kokt ris. 4 st fläskkotletter 3-4 portioner kokt ris. 1 msk kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0. 5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk. 1 st banan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.