Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Curry pasta hittar du ivanligamatbutiker, oftast bland asiatiska produkter
Ställ åt sidan när det är klart. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan. 600 g fläskfilé. 12 msk panang curry. 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika. 18 st thailimeblad. 12 msk fisksås. 12 st kokosmjölk(400ml)Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm). 1Marinera köttet med 1 msk fisksåsi 15 minuter. 1Skär paprika eller chilii en halv centimeter tjocka strimlor. 1Strimlalimebladiväldigt små strimlor. 1Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpanna ca 4 dl och koka upp. 1Tillsättmarinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden). 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg icurryblandningen och blanda väl. 1Häll i resten av kokosmjölken från första stekpannan och blanda ordentligt. 1Sänk plattan till svag värme. 1Tillsättstrimladelimeblad, strimladchili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås. 1Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen. 1Servera med ris och vanlig sallad
Det är inte ofta vi äter gryta gjord på fläsk. Den här grytan får en ganska kraftig smak av currypastan, jag använde två rejäla matskedar, men jag kommer nog att komplettera med lite mer grönsaker nästa gång
Jag köpte minrödacurrypastai en indiskspecialbutik här iMilano. Stek rödkåleni olja. I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanligacurrypastan du hittari svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.