Igår åt jag fläderparfait på min födelsedag. Servera med färska hallon. En helt otroligt god dessert gjord på resterna av min flädersaft från i somras (jag förvarar alltid min i frysen)
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Fläderparfait150 g koncentrerad fläderblomssaft 3 äggulor 300 g gräddfil 200 g vispgrädde. Fläderparfait150 g koncentrerad fläderblomssaft 3 äggulor 300 g gräddfil 200 g vispgrädde
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Jordgubbssås. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Fyll på medjordgubbssås. Sommardesserter kan det gott vara säsong för året runt, för även när det inte är sommar är det hälsosamt att påminna sig med de intryck man har att ta till
Täck med rikligt med vatten. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.