4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes. 0,5 tsk sichuanpeppar. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.