Igår var mina föräldrar här på andra adventsfika och till det bakade jag en omgång glutenfria lussebullaroch en mjuk pepparkaka med vaniljfrosting anpassad enligt lchf
Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar. Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Forma bullarna som ni vill, jag började med att göra vanliga snurror fyllda med mandelmassa och fortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Jag tror inte den pepparkaksdeg är född som är alldeles lätt att kavla, och denna är inte ett undantag, även om det går när man beväpnar sig med ett visst tålamod
Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret. Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær
Krydda med salt och peppar. De här biffarna är både enkla att laga och otroligt goda. Låt såsen koka upp och lägg därefter i biffarna och låt de puttra med i ytterliggare några minuter
FiraLuciamed en varm kopp glögg och en tryffel vetja. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm, påskynda inte smältningen med mer värme då chokladen sen får svårt att stelna, det tar någon minut att få till en jämn kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.