Här kommer köttfärsrätt nummer två, det blev kålpudding. Kålpudding. Värm upp vattnet och smält buljontärningen i vatten och häll över vätskan över kålpuddingen
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Jag passar på att utnyttja all den vitkål som fanns kvar efter att jag gjort vitkålsgratängen häromsistens
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.