Fikonbröd, en limpa. Idag försökte jag följa min ambition att äta mer vegetariskt med en sötpotatis- och majssoppa (himla gott för övrigt) och kände då för ett gott bröd till
Fikonbröd med nötter FRALLOR. Att få hembakta frallor till frukost är nog det lyxigaste jag vet. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Tidningen gillade vi, har redan hittat flera recept som vi är sugna på att prova eller vad sägs om Fikonbröd med krossad svartpeppar, och chokladbräck med oreos och polkagrisar
Serverades ihop med en kräm på ruccola och färskost, tomater, mer ruccola, rödlök och ett Fikonbröd som även det blev väldigt bra (återkommer till det)
Aprikos/FikonbrödLägg 120 g torkade fikon och 120 g torkade aprikoser i blöt i ca 3 timmar. 15g Jäst 250g Kallt vatten500g Vetemjöl special125g Grovt grahamsmjöl (gärna stenmalet)25g Honung20g Linfrö75g Surdeg av råg15g Olivolja12g SaltLös jästen i kallt vatten
Jag bakade detta enkla glutenfria fikonbröd med Finax glutenfria fiberbrödmix. Ibland när det känns som timmarna på dygnet inte räcker till, eller att orken tryter och man ändå längtar efter ett nybakt färskt bröd finns det fina lösningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.