Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Dagens bröd är riktiga hurt-bullar för medvetna brödälskare. De innehåller rikligt med protein från sojamjölet och fibrer från fiberhusk, fibrex och havrekli
Att ha för mycket mjöl i glutenfritt bröd är det största misstaget man kan göraKnåda degen ordentligt med elvisp (degkrokar) eller med bakassistent, gärna flera minuterAnvänd en stor sked och klicka ut 12 st bröd på en plåt med bakplåtspapperStrö på lite solrosfrönVill du få mer fibrer så strör du på några flagor Fibrexflingor också på brödenNu skall frallorna jäsa under en bakduk i ca 1-1½ timme. Precis som med de Ljusa Baguetterna så kostade denna plåt med frallor runt 25-30 kronor att göra 25 gram Jäst
Var noga med måtten. Idag blev det bakning av fiberfrallor som är glutenfria. 100 g havregryn (rent). Låt degen vila i bunke täckt med plast i ca 2 h. Klicka ut degen med hjälp av två skedar till 8 frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper
Rör ut jästen i den resterande rismjölken och blanda i tillsammans med övriga ingredienser. Mjöla händerna med Maizena och forma degen till 12-14 frallor
Mjuka och goda frallor med mycket fibrer. Klicka ut den lösa degen på plåtar med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och forma degklickarna till bullar
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.