Varva squashmed lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Stek färsen med. Dela squashen och ta ut kärnhuset. 300g köttfärs1 ask färdig tärnad bacon1 pressad vitlöksklyfta1/2 dl het chilisås1 msk soya1 msk hackad timjanSalt o peppar2 squashRiven smakrik ostGör så här. 2 squash
Börja med att dela alla squash på längden och gröp ur kärnhuset med hjälp av en sked. Det passade verkligen perfekt med lite kvällsmat efter ett härlig och svettigt gympass
Fyll dem med färsen. Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. 2 st squash. 12 st squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn. 1Lägg squashskålarna i smord eldfast form
Att lägga in squash i ättikslag har jag, konstigt nog, aldrig tidigare tänkt på att göra. Jag hade en förutfattad mening om att squashen kanske skulle bli sladdrig och tråkig, men det blev den inte utan den blev väldigt krispig och fin (jag valde små squashexemplar)
Skala, dela, kärna ur squashenmed en tesked. Häll över i varma rena glasburkar och förslut med lock. Lägg squash och chili i en skål med ättiksprit, vatten och salt
Koka upp vatten i en kastrull med salt i. Skölj squashen och dela den i 1 cm tjocka skivor på snedden. Låt squashen koka i 3-4 minuter. Häll det över squashen och gratinera i ugn 200 grader ca 20 minuter (så den fortfarande är lite fast). 1 medelstorsquash
Koka ihop lagen några minuter och häll den i burken så att den täcker squashen. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter. Lägg i squashbitarna och låt dem koka i lagen 2-3 min. 2 kg squash
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.