Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Smula på fetaost och strö slutligen granatäppelkärnor över som pricken över i. När ugnen är varm gnids pumpaklyftorna in med oliv- olja, saltas och peppras och läggs på en bakpappersklädd plåt
Smula över fetaosten och riv rikligt med oregano över. Blanda pestonmed pastan i samma kastrull. Dela tomaterna och bryn dem hastigt med snittsidan ner
Det är omöjligt att misslyckas med och de bli alldeles mjuka och lena i konsistensen, så så gott. När man kan droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten och forma smeten till en kula är den klar (kulprovet)
Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.