Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Därfrån spånade jag vidare med några salamiskivor som låg i frysen och lite strimlad spetspaprika
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Varje fredag och lördag försöker vi att äta lite mysigare mat. Och det blev så fantastiskt gott. Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & pepper i en skål - rör om och häll i en plastpåse
Idag bjussar jag på ett recept som jag älskar och som har legat och väntat på att skrivas in. Så roligt att se deltagarnas utveckling och hur modiga de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.