Jag har sedan ett år tillbaka lärt mig lite mer “grundligt” utav Kadirs syster hur man kan göra medriset för att få det extra gott så jag lägger upp det vanliga, lätta receptet som jag tidigare har gjort och även hur jag gör idag under det första receptet
KYCKLINGCURRY MEDRIS. Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter och smaker. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat
För recepten behöver ni. steka mjölen i oljan ca 3 minuter,rör om den helatiden,att den inte fastnar på kastrullen botten,tillsätt curry,blanda den väl,sedan salt,persilja, paprika, blanda allt tillsammans,häll över mjölken,rör om den så noga med en handvisp,Sänk värmen,låt den koka med svag värme tills den tjocknar,rör om den hela tiden undertiden
Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns. 3 dl kokt ris. 3 dl kokt ris 16 jätteräkor 1 gul paprika 1 röd paprika 8 vårlökar 1 knippe koriander 0,5 chilifrukt 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor salt peppar olivolja
Servera de mexikanska biffarna tillsammans medris och en fräsch sallad. Ris för fyra portioner. Här skulle jag vilja tipsa om att ha en god avokadosallad till, typ roman/isbergs, rödlök, tomat, gurka och avokado – med lätt citronvinegrette över
För recepten behöver ni. 3 olika kakor av samma deg. 2 dl socker1 dl smält smör1 ägg3 dl vetemjöl 1 tesked Bakpulver 1 matsked Vaniljsocker 2 matsked vatten1 rived apelsinskal-Gör så här
Lägg den på spisen låt den koka med svagvärme. För vindruvsblad dolma recept behöver ni. 1 paket vindruvsblad 200 g köttfärs 3 dl ris 1 dl olja 1 dl hackade persilja 1 matsked oregano 1 matsked salt Nypa chilipeppar 1 citronsaft 2 matsked tomatpuré 3 dl tomatpuré-Börja med lägg vindruvnladet i en kastrull täck över varm vatten lägg den på spisen i 2 minuter. Koka vatten i en kastrull häll i riset låt den koka 5 minuter. häll den på en durkslag, Steka alla kryddorna tomatpuré med köttfärsen ca 10 minuter. blanda 1 dl varm vatten og rör den noga,Tabort den från spisen, blanda risen rör om den så den är väl blandat. Blanda 1 matsked tomatpuré,en tesked salt och 0,5 dl olja med varm vatten häll den försiktigt på,så den täcker översta lagret av vindruvsbladet. 3 dl ris
Servera maten med kokt ris. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt strimlet fräsa på medelvärme och tillsätt sedan den hackade löken, låt fräsa under omrörning tills det gulnar och rör ned vitlökskross
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.