Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
En läskande klassiker. Blad och bär från svartvinbärsbusken kan båda användas för tillredning av saft och slutresultatet skiljer sig ordentligt i karaktär
Sedan vi öppnade upp vårt kök för allmänheten så har vi uppmärksammat en del intressanta fenomen om oss själva som vi inte tidigare har skänkt en tanke åt
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore, Lagerhaus, Granit och Bagaren och Kocken. Göra kombucha – recept, tips och personliga favoriter
Känner ni igen fenomenet. Återigen fredag. Nog den bästa dagen i veckan. Kanske för att jag oftast är ledig på fredagar, men det är en speciell stämning som infinner sig på just fredagar
För inte så länge sedan köpte jag en kokbok som handlar om insjöfisk, en bok fylld med recept och miljösmart tänk om fenomenet att vi efterfrågar närproducerad mat men ändå sällan nyttjar våra inhemska resurs insjöfisk
Det fenomenet gjorde att allting jag åt veckan efter smakade illa, på grund av att spinjenötterna lämnade en otrevlig eftersmak i munnen tills jag fick rådet att skölja munnen med vinäger
Min morfar stannade bilen vid rastplatser och så dukade min mormor upp medhavd mat. Det var en så speciellt känsla att äta smörgåsar med biffar på rastplatser, kalla pannkakor på Bergslagsleden med stor ryggsäck på ryggen eller att komma in efter att ha åkt skdiro och dricka hennes varma choklad på kakao och mjukvispad grädde
Det här är ett av naturens många små fenomen. För visst måste det sprätta i benen på den lilla kalven när denne får i sig av den första extra proteinrika mjölken
Alltså NAM. Det här var gott. Riktigt riktiga American pancakes. Nu kommer vi ju automatiskt in på ett minerat område eftersom vi här i Suomilandet talar om plättar och pannkakor
Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker. För inte så länge sedan hörde jag talas om en för mig ny smakingrediens för matlagning
Det är väl få som missat fenomenet chiapudding. Så enkelt, gott och hälsosamt. Chiafröet är ett riktigt superfrö, och innehåller massor av vegetabiliskt omega 3, förhindrar inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller dessutom massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter
Jag älskar kalla såser men jag tycker inte om feta kalla såser. Det känns som att fettet lägger sig som en hinna i gommen och gör att det blir svårt för mig att att svälja och jag kan må lite illa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.