Farmor Ingeborgs söndagsstek
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl starkt kaffe, kallt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 st gul lök(ar) , Skuren i större bitar
  • 1.5 kg högrev av kalv , räcker gott och väl för fyra personer
  • 5 dl köttbuljong , Jag väljer alltid en köttbuljong utan MSG (natriumglutamat)
  • 2 st morot , Skuren i större bitar. Gärna ekologiskt odlade
  • 1 msk blåbärssylt
  • 1 krm salt och vitpeppar , efter smak
  • 2 msk redning , blanda smör och vetemjöl
  • 5 dl buljong från grytan , sila bort morötter och lök
  • 1.5 dl grädde , välj matlagningsgrädde för ett magrare alternativ
  • 2 msk lingonsylt
  • 2 st potatis kall och kokt , koka med skal för att få bättre näring till potatisen
  • 0.5 dl majskorn
  • 0.5 dl ärtor, ångkokta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.