Blåbärssylt/marmelad. 6 Mars 2016. Efterrätter. Lchf Blåbärssylt. Härom dagen testede jag något nytt. Kollade Masterchef på tv en kväll, och där gjorde de sylt med hjälp av chiafrön
Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
-)Häromdagen så gjorde jag egen blåbärssylt vilket ju faktiskt var väldigt lätt. Har faktiskt rätt så mycket blåbär på min tomt och det brukar bli några liter per säsong + en del som går rätt ner i munnen förstås
Blanda degen, gärna i en matberedare och låt den vila kallt minst en timme. Sätt ugnen på 200º. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, picka den med en gaffel och förgrädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen
Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Blåbärssylt är inget jag vanligtvis brukar koka av den enkla anledning att jag inte är särskilt förtjust i att gå i skogen och plocka bär (jag gillar inte att brottas med allehanda småkryp och dessutom riskera att dö av leda och tristess under tiden)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.