Falukorvmed pepparrot – gör så här. mager falukorv, t ex Må Gott. Strö över ost blandad med pepparrot. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning
Ta bort skinnet från falukorven. Skär sex tvära snitt med jämna mellanrum. falukorv. Finhacka soltorkade tomater och oliver och blanda med olja från tomatmarinaden i en bunke
Servera med skivad falukorv. falukorv. Skala och skiva potatis, rotfrukter och lök i tunna skivor, gärna på man-dolin eller i matberedaren med den tunna skärskivan
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.