Så jag fick alltså nöja mig med en falsk variant. Men det blir riktigt gott tillsammans med min hemlagade vinbärs- och krusbärssylt (det går förstås bra att använda vilken annan sylt man vill)
Det här är en enkel variant med keso som påminner om äkta kalvdans. Passar utmärkt som proteinrikt mellanmål eller servera som dessert tillsammans med sylt
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Skär smöret i kuber blanda med mjöl och socker i mjölken. Falska wienerbrödDeg. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
En smarrig falsk ostkaka förstås. Låt kakan svalna och servera med sylt och eventuellt grädde. Undrar förresten om ostkakan går att göra med mixad (silken- och fast) tofu istället för ägg
Nu är det bara att se fram emot det mysiga som kommer med hösten, tända ljus och fina höstfärger. Jag har länge velat testa att göra ”Falsk potatisbakelse” och när jag hade lite extra ledig tid på semestern var det bara att passa på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.