Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelengenom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
(lite smått svart uppepå) Men vi räddade den i sista stund så smaken satt som den skulle Jag har definitivt kommit in i något vitlöksstim, för just nu är det nog vitlök i allt jag ger mig på
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. 1. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av. Fritera ca 5 åt gången i någon minut (180 grader på oljan) de är färdiga när de blivit gyllenbruna i färgen. 1 dl bladpersilja. 1 liten gullök. 1 msk vetemjöl. 1 tsk spiskummin. 1/2 tsk Koriander. 1 krm kardemumma. 1,5 dl turkisk yoghurt. 1 tsk eko. 1 krm s. 1 tsk riven ingefära. 1 krm Koriander. 180 grader p
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)
Får jag fresta er med en "no bake" och vegansk variant av cheesecake. 1 krm kanel. 1 krm vaniljpulver. Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. 1 krm kanel. 1 krm vaniljpulver
Falafel med sallad och citronyoghurt. För i går gjorde jag Falafel efter ett recept jag hittade i senaste numret av tidningen Matmagasinet (10/17). Falafel ca 30st. 1 gul lök. 1 kruka persilja. 1 msk citronsaft. 1 tsk salt. Blanda 2 dl matyoghurt med 1 msk citronsaft, 1 msk olivolja, salt och en "dutt" paprikapulver. Falafel i pitabröd med sallad och citronyoghurt Falafel ca 30st. 1 gul lök. 4 vitlöksklyftor 1 kruka persilja. 1 msk citronsaft. 1 tsk salt
Now I'll tell you about a quick, simple, vegetarian and very delicious lunch. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
10 digestivekex. 1300 g Philadelphia classic naturell. 150 g rumstempererat smör. 15 dl florsocker. 1300 g mörk choklad. 13 tsk neutral olja. 110 digestivekex 300 g Philadelphia classic naturell 50 g rumstempererat smör 5 dl florsocker 300 g mörk choklad 3 tsk neutral oljaMixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell och florsocker till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.