blanda ihop ingredienserna och servera medfalafel, pitabröd och sallad. pitabröd. Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Dom var väl godkända av C till och med, som egentligen inte vill äta vegetariskt. Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Rör ihop dressingen och servera bollarna i pitabrödmed sallad och dressing. Mosa kikärterna väl i matberedare och blanda med lök, vitlök, kryddor, persilja, citronsaft och äggula
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmed massor med olika smakrika och starka röror
Servera i pitabröd eller med sallad och citronyoghurt. Falafelmed sallad och citronyoghurt. Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av
Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabrödmed diverse olika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Låt bröden svalna innan de fylls med sallad, gurka, tomat, falafel och tzatziki. Jag blev inte mindre sugen när jag på Instagram fick se bilder av Fredriks Rosells falafel i pitabröd
Jag serverade dem i plattbröd tillsammans med färska grönsaker och en super god yoghurtsås. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Falafel. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma. Lägg alla ingredienser, utom sesamfrön och ris, till falafeln i en matberedare och mixa till en slät massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.