Brukar alltid åka ut till den fina plantskolan på försommaren för att köpa balkongfägring, men just i år har det varit en hel del annat som kommit i vägen
På något sätt hör det nästan till den svenska försommaren. Den både ser ut och smakar som solig vår och försommar, och det tackar man ju inte nej till just nu
Så här i den kalla försommaren är det härligt att få ett smakminne från en varm semester. Lättlagad Laxfjäril Ugnsbakad eller grillad Feta är en rätt som jag ätit många gånger i Grekland
Lite för sent insåg jag att mitt försök till dekoration - glittriga maränger och sockrade blåbär - antydde vinter snarare än försommar, men vad gör väl det när innehållet smakar fantastiskt av fluffig, gräddig vanilj och blåbär
Jag älskar våren och försommaren med den skira grönskan och alla vårblommor. Nu är äntligen våren här. Jag riktigt njuter av solen och trädens knoppar som lite trevande snart spricker ut i full grönska
En alldeles strålande, het och solig försommar som fullkomligt överraskade oss alla och fick de flesta att vägra hålla sig inomhus in i det längsta om dagarna, allra minst framför datorerna för att uppdatera bloggar, facebook och andra mediala kanaler
Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
På försommaren förra året åkte jag och Daniel på sista-turen-innan-bebis-kommer-semester. Vi åkte över till Bornholm och bodde på bed & breakfast med en väldigt dansk man i receptionen, åt på restaurang där servitrisen blev så glad för dricksen att Daniel fick en spontan kram, kikade genom skottgluggar i gamla slottsruiner, lunchade med Mårtenssons och stannade på i princip varenda gårdsbutik i hela sydöstra Skåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.