Min favoriträtt till hösten måste helt klart vara den här morotssoppan. Jag skrev inte ut mått för kryddorna eftersom att jag aldrig använder mått till kryddor, men börja alltid med lite i taget och smaka ofta
Min ålderskris fortsätter här hemma vilket innebär att månskensbonden tror att han kommer svälta ihjäl bara för att jag försöker laga mat med lite mindre fett i
Jag prövade att göra dem på kokossocker, och även om de var helt ätbara och riktigt goda med tanke på att de sägs varanyttigare än med “vanligt” socker så kunde de inte riktig mäta sig ändå
Jag måste vara den första landstingsanställda sjuksköterskan som kan skryta med sin lön i så fall. Idag får ni en glutenfri litenyttigare kaka (så pass att barnen och jag åt den som mellanmål) som jag hittade hos min vän Katarina
8 st pannkakor stekta i 28cm panna. 134 kcal per st. 9,5 SmartPoints VV per st. Ingredienser. 5,5 dl lättmjölk3 st ägg2 dl fiberrika havregryn1 dl vetemjöl0,5 tsk salt2 st morötterValfri olja/smör att steka i (ej inräknad i SP och kalorier)
Lös upp jästen i lite av vätskan och häll sedan på resten. Lägg russinen i blöt. Smält margarinet. Häll i och värm havremjölk och rapsolja (och olivolja) till 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.