"Biff àla Lindström skapades av Maria Kristina Lindström i Stockholm. I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
I färssmeten till biffarna blandade jag ner lök som jag stekt i förväg. Här har jag lindat färsbiffar med baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Härligt goda färsbiffar som får smak av fetaost och basilika. Tillsätt färsen, finhackad lök, smulad fetaost och basilikan
Det blev färsbiffar som jag fyllde med mozzarella som blev över från igår. Under tiden den sköter sig själv med ett par vändningar bara så gör du färsbiffarna som då får lite tid att puttra färdiga i såsen
Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Skala och hacka löken. Forma ca 8 biffar. Stek dem i lite matfett, ca 4-5 minuter på varje sida
4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Thailändska färsbiffar med glasnudlar. Nudelsallad. Koka nudlarna och kyl dem sedan i kallt vatten. (Passa på att klippa dem i mindre bitar med en sax så blir det enklare att ta åt sig sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.