Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn
Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Den ultimata godis-cupcaken blev denna härliga vaniljcupcake med zoo-frosting. Värm sedan det under omrörning och ta bort kastrullen från plattan när alla godisar har smält
Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Låt spenaten tina i ett durkslag. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil ochett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Lite smulade digistivekex, passioncurd och lite maräng på toppen som bränns med en brännare. Det blev fyra torskar som fick följa med oss hem för att grillas
Vispa ägget lätt med en gaffel och pensla korvarna. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. och bjuder här på små goda prinskorvar invirade i smördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.