Inte lika söt och betydligt syrligare, men med bibehållen julkänsla. Servera med äppelskivor. 1 liter äppeldryck med ciderkaraktär1 apelsin, pressad saft1 bit torkad ingefära eller färsk i skivor10 hela kryddnejlikor1 kanelstång1 äpple i skivor (till servering)Hetta upp allt utom äpplet i en kastrull, låt gärna stå och dra ett par timmar. 1 liter äppeldryck med ciderkaraktär
Servera med. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 bit färsk ingefära (à 3 cm) 2 kanelstänger 1/2 tsk kardemummakärnor 1 dl råsocker 2 dl vatten 1 apelsin 1 l äppelmust Till servering 1 äpple Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1. Koka upp äppelmust, honung, 3 st kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor, nejlikor, grovhackad färsk ingefära och 2 skalade och skivade clementiner i en kastrull
Ingredienser 1 l äppeljuice 1 dl Calvados 1 st kanelstång 5 st kardemummakärnor 10 gram ingefära , en liten bit 1 st citron(er) 1 st apelsin(er) 1 tsk muscovadoråsocker , mörkt Köp receptet
Med Apoteksgruppens glöggkrydda får du snabbt till den perfekta glöggsmaken. Annars går det givetvis bra att koka tillsammans med de klassiska glöggkryddorna
värm upp glöggen och se till att du inte får med så många kryddor i glasen när du skopar upp den. Servera äppelglöggen varm (ca 65 grader) som vanlig glögg med skållade mandlar, russin och pepparkakor. 37 cl sprit calvados (äppelbrännvin) eller annat brännvin, vodka, rom eller konjak funkar också
ca 1 l 2 stora röda äpplen (gärna aroma) 3 dl konc äppeljuice 5 dl alkoholfritt vitt vin 3 dl vatten 2 kanelstänger 1 tsk kardemummakärnor Till servering äppelklyftor myntablad frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.