Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett smarrigt recept ur min receptsamling ska jag väl också, naturligtvis, bjuda på, nu när jag fått den stora äran att gästblogga hos Ida, som för övrigt har en riktigt fin blogg som jag troget följer och har med i min blogglista
Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Anna på Frostrosor bjuder mat både till vardags och fest, Lana på Ryskadockor frestar med LCHF-recept som gör att det vattnas i munnen, och hos Sandra på Sandrasmatkrypin får jag också inspiration
Igår blev det en god lax med wokade grönsaker. Middag på en kvart. inget speciellt med det men man kan alltid bära med sig att en skinnfri laxfilé alltid blir grymt bra när den får ligga i 12 minuter i 200 grader. Pensla på något gott först - jag blandade 1 msk sweet chili med 1 msk japansk soja, salt och peppar) så är det liksom klart sen (den skinnfria laxen har du först placerat på lite olja i en ugnssäker form). Under tiden laxen står i ugnen fräser du lite fräscht grönt (här lite spetskål, röd paprika, purjolök, vitlök och strimlad morot) i olivolja och duttar mot slutet på 1 tsk sesamolja och 1 msk fisksås, om du känner för det. 200 grader Pensla på något gott. 1 msk sweet chili med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.