Det är växtdrycker som tagit störremarknadsandelar från traditionell mjölk. Jag listar en del produkter nedan och är det något som fattas – så får ni gärna höra av er med tips
ca 15 dl vetemjöl + lite extra till utbakning. Klä 1 plåt med bakplåtspapper. Dela den i 20 lika stora bitar. ca 15 dl vetemjöl + lite extra till utbakning
Dagen till ära serverar jag er ett riktigt bra recept på inkokt lax. 1 rödlök, hackad. 1 liter vatten. 11/2 dl ättikssprit, 12%. 1 dl vitvinsvinäger. 10 svartpepparkorn. Lägg laxen i en ugnssäker form, slå på lagen och låt allt tillagas i ugnen i ca 125 grader i ca 20 minuter. 1 rödlök, hackad. 1 liter vatten. 11/2 dl ättikssprit, 12%. 1 dl vitvinsvinäger. 10 svartpepparkorn 8 kryddpepparkorn 800 g laxfile, utan skinn
Skär sedan varje remsa i tre delar, lite på snedden. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Återigen – ett enastående bröd. Detta lilla underverk till frö binder vätska mer än tio gånger sin egen volym och består av både lösliga och icke lösliga fibrer
delar av tvättställskommoden ska målas klart. ett recept om dagen. ett udda gäng med udda människor. ett slags fritidsgård för dem som inte går på det vanliga fritidset efter skolan
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Snygga formbröd2 st50 g jäst7,5 dl vatten1 msk honung1 msk rapsolja2 tsk salt1 dl solrosfrön2 dl grahamsmjölca 16 dl vetemjölolja till formarnavispat ägg och sesamfrön till garneringVärm vattnet till 37 grader. Dela degen i två delar och lägg i smorda avlånga bakformar (1,5 liter)
Dela ålen i tjocka skivor. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.