Vik ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett. På tal om gäster så blev jag påmind om ett uttryck från min barndom, som jag nästan hade glömt bort (av Kim som är en av mina medtävlande i ÅHK 2011). 4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°
Hittade ett recept på Jennys matblogg på kalljästa frallor. (Jag lät frallorna stå ett längre tag). Köpte det då jag skulle julbaka och blev nog ett paket efter det
Vänd sedan upp den på ett fat. Efter julen sjunker jag ihop som en dåligt gräddad petit choux. Allt det där som många avskyr med november – mörkret, kylan, vätan, grådasset – hinner ikapp mig först när pepparkakorna är uppätna och granen sönderbarrad
Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Nu blir det vitkål till middag, härligt att sätta sig till ett dukat bord när man kommer hem från jobbet
Ett underbart tips på en snabb och enkel rätt, men såååå. Lycka till och låt smaka tillsammans med ett stort kallt glas vatten med is och en skiva citron mums filibaba
För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Ja och ett nytt litet recept jag "hittade på "för någon helg sen när vi skulle ha nått gott att äta. Skär ned löken och paprikan och lägg det i pannan tillsammans med champinjonerna , och pressa ned vitlöken fräs detta en lite stund
En vanlig chokladkaka, men ovanligt saftigt & smakrik Servera med lite nyskördade jordgubbar, och kanske lite lättvispad grädde så är det en given succé
Blir du stressad av att rabarbern växer så det knakar och att du har ett överflöd att ta ha hand om. Till slut kan det kännas som att det sprutar ur öronen, oavsett vad det är för frukt och säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.