Igår fick jag hem senaste numretav Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Missa inte denna underbara tidning, i dettanumret tema utekök genom att återanvända gamla möbler och prylar och inte minst ett perfekt reportage om snabba sommarrätter för att slippa stå i köket
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
För att beskriva korven citerar jag ett nio år gammalt inlägg här på bloggen. Idag var det dags för en av de traditionerna som jag tycker är en av de mysigaste så här i jultider
Häll av marinaden i en kastrull, koka upp den och koka ihop den i några minuter så att den tjocknar. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt, limesaft och eventuellt lite honung
Smörj (jag tror som sagt att smör/margarin är bättre än olja) en långpanna och strö på vetekli. Blanda alla ingredienserna väl (med elvisp med "skruv-visparna" på) och häll i formen
Jag måste sänka de flesta värden som är ondsinta så jag behöver nyttigheter. Vet att klippta korn är toppen så det är jag extra nöjd med att detta bröd har
Louise heter jag och vill genom den här bloggen gärna dela mitt intresse för träning och hälsa, men också sprida (och gärna ta emot) erfarenheter och information om hur man kan slippa IBS, och vilka stora hälsovinster man kan få på så många sätt, bara av att äta artriktig kost
Jag har bett gästerna att komma lagom hungriga, då jag tycker att det som värdinna är lite trist faktiskt att alltid göra en gigantisk gryta och fylla upp folk med bröd för att mätta svälten
Jag har hittat ännuettfavorittillbehör. Massa lök, en riktig jätte till solovitlök, spetspaprika, squash, ett gäng färska champinjoner och en bit vissen vitkål, som allt fick fräsa ihop i en klick smör och puttra samman med tomatkross, tomatpuré, sambal oelek, salt, peppar och en gnutta kanel
en stekspade eller botten avett glas. Vi har besök igen, denna gång av svägerskan och hennes kille. Det är första gången som jag själv gör ”crashed potatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.