Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken medlite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Dagen till ära serverar jag er ettriktigt bra recept på inkokt lax. Karin / bevemyrs blogg. Bjuder du på den lär gästerna garanterat fylla tallriken mer än en gång
Resultatet blirettsaftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blirkladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma medknådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens tillöverdrivensjälvkritik gör att jag inte helt håller medmin man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Så krångligt om det hade varitcopyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela medsig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigoldsdrivsistället av "kan" och "vill")
Arbeta degen imaskin eller medelvispens degkrokar tills den känns smidig. Det har blivit så mycket långjästa bröd, för de blir så sega och goda, nästan som surdegsbröd
Täck bunken medett lock, en kökshandduk eller plastfolie. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskigaauberginerullarna, som nifick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.