24 september
2014, 22:00Kollar på Kobra på tv... Det är ett reportage om insekter och de pratar bland annat om idén att äta insekter. Att äta gräshoppor, larver och andra kryp skulle kunna rädda mänskligheten menar man - det är en möjlighet för oss att konsumera mat på ett sätt som inte utarmar jordens resurser i lika stor utsträckning som i dagsläget. Att "odla" insekter som föda kräver minimal plats, endast lite vatten och oftast väldigt lite energi. Insekter förökar sig också väldigt snabbt och tydligen finns det en innovatör på detta område som håller på att ta fram odlingsbehållare för hemmabruk. Insekter är dessutom absolut en möjlighet till att få i sig protein. Problemet är förstås att vår svenska matkultur har en bra bit kvar till att acceptera insekter som mat! Insekter anses snarare äcklande och motbjudande i vår kultur och de flesta skulle inte kunna tänka sig att stoppa skalbaggar i munnen... Åtminstone jag skulle få jobba rätt hårt för att komma över min mina egna känslor kring insekter så pass att jag skulle kunna äta dem. Men det kanske är något för framtiden, eller? :)
Håkan var inte alls vidare glad när han steg in i hallen efter att ha cyklat hem från Köpingebro, utan regnjacka som han inte trodde han skulle behöva ha med sig
Sätt ugnen på 225 grader Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Man skulle kunna öka på sockermängden i citronsirapen eller minska mängden citronjuice. Smörgalningen i mig säger att man skulle kunna smälta ned lite smör och ha i sirapen också
vissa rykten gör gällande att dessa sysslor skulle ha med kärlek att göra. Det är inte så svårt som man kan tro, ost har man gjort i alla tider det är först nu vi har glömt bort detta hantverk
-) Men eftersom Berra och jag växtre upp när det var noga att man åt av alla olika delar på tallriken, och mycket viktigt att det fanns "sågel" (alltså proteindelen) på tallriken, så vi fick lov att fuska och ha lite italiensk salami till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.