2 dl mellan creme fraiche. Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Krydda med salt och citronpeppar. Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Svaret är enkelt. Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Det är väldigt enkelt att lyckas med detta med gasbrännare även första gången man gör det. (Ett tips är att hälla över blandningen i något som är enkelt att hälla från, t
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Själva ”vaniljpuddingen” är detsamma som i en créme caramel men med den knäckiga ytan blir det helt annorlunda och så otroligt gott
Smeten görs med fördel dagen innan brulén ska bakas av. Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem sedan i en stor, ugnssäker form med lite vatten i botten
Krämigt len och med mycket chokladsmak. Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Vid servering, strö över farinsocker eller florsocker och bränn av dem med gasbrännare tills de har fått en knäckig yta
Vi åt upp dom bara som dom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon. Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader
Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något. Garnera med blåbär. Blanda bären med 1 msk av sockret. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.