Godmorgon, solen tittar fram och det känns som sommar igen. Underbara fina sommar. Idag bär det av på kalas ute på landet men innan det var vi bara tvungna att äta en riktig mysfrukost precis som man ska en söndag
Till ca 8 personer 7½ dl vetemjöl ½ tsk salt 1½ tsk bakpulver ½ dl råsocker 125 g kallt smör 1 st ekologiskt ägg 2 dl mjölk 3% Garnering ekologiskt ägg, vallmofrö (alt
Bakade dessa smarriga scones (till lunch. ) idag. Kanske inte så nyttigt men väldigt, väldigt gott. Skillnaden mellan vanliga scones och dessa är att man kavlar degen och sedan skär ut dom med ett mått, t ex ett glas
Gillar ni inte klassiska engelska scones kanske ni vill testa tranbärsscones, saffransscones eller varför inte härligt gräddiga scones som jag bakat tidigare
Igår kväll bakade jag scones till kvällsmat. Det var nog bland det allra första jag fick göra på hemkunskapslektionen för typ hundra år sen, och jag vet att jag tyckte om det redan då
Lite lagom söta och underbart goda är dessa engelska scones. Ingredienser, 8 portioner. 7 ½ dl mjöl1 ½ tsk bakpulver½ tsk salt1 dl socker1 ägg2 dl mjölk125 gram smörGör så här
Hur lyxigt är det inte med nybakta scones till frukosten eller till eftermiddags fikat. Scones är verkligen super enkelt att laga och de blir extra goda med mörk choklad i
Engelska frukostscones. Eftersom jag hade lagat lemon curd för några dagar sen så passade jag på att baka scones och äta scones med lemon curd så som engelsmännen gör
Det doftar härligt av dessa klassiska scones. Färdigt på ca en kvart. 8 p. 7,5 dl mjölmix semper0,5 tsk salt1,5 tsk bakpulver0,5 dl råsocker125 g kallt smör1 st ägg2 dl mjölk 3%ägg och råsocker till pensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.