Vad är typisktsvensk frukost för dig. Jag har njutit otroligt mycket och frihetskänslan av att faktiskt åka själv, utan att ha familjemedlemmar över sig hela tiden, var exakt vad jag behövde
Glutenfritt,. Så vi flyttade vegetarisk lördag till idag. Det blev lite omplanerat i helgen då Märta bestämt att de skulle grilla hamburgare på hennes biokalas igår
Idag har vi haft en underbar lördag på alla sätt. Har precis nattat dottern och maken har nog snart nattat sonen så vi kan fixa lite snacks och dricka till hyrfilmen
Grovhacka hälften av persiljan och valnötterna. Finhackaresten i en mixer eller med en kniv. Fräs räkorna i resten av oljan, pudrachili över och rör ner det grova hacket
Ja, idag var min enda plan att gå i pyjamas hela dagen och att baka något gott. Jag har bakat något gott men annars så har ingenting blivit som jag tänkt mig
Får många frågor angående min kost, så detta är verkligen är typisk lunch eller middag. Jag väger inte maten eller räknar kalorier dagligenmen tycker det är kul att veta hur man egentligen stoppar i sig
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Ha en härlig lördagskväll. Idag har det regnat hela dagen, men det är bra då blir det mycket vatten i dammen och gräsmattorna får sitt… men nu räcker det
Just det här brödet passar särskilt bra att baka enlördag, eftersom förberedelserna passar fredagen och för att det till lördagen blir både goda frukostbröd och middagsbröd
"Mustig gryta" används verkligen ofta men vad finns det egentligen för uttryck som skulle kunna ersätta det och säga samma sak så att man förstår hur en sådan gryta smakar
Lördagen var inte en dag som på minsta vis kommer att gå till historien. Denna rätt ska absolut blandas samman precis när pastan är färdigkokt, och sedan omedelbart läggas upp på ett fat
Gårdagens projekt var att laga en av morfars paradrätter - stuvad lake. Jag har själv aldrig ätit detta, men mamma intygar att det var gott, ja mycket, mycket godare än det låter
Med traditionella tillbehör är dessa typiskt norsk. egentligen varianter av samma sak. Ingredienser. Blanda ägg, mjöl, bakpulver, salt, socker och hälften av filmjölken till en jämn smet
I går på nyårsafton hade jag gjort en Budapestrulle till efterrätt. Det är en marängrulle som innehåller mandel, och är fylld med grädde och frukt eller bär
Sent framåt småtimmarna rundade vi av lördagen efter att ha avhandlat en uppsjö olika samtalsämnen, ätit oss lyckliga och tacksamma på jordärtskockssoppa med räkor, lax en varmrätt i form av Biff Rydberg så god så man nästan dog lite, och den minsta i sällskapet bad om ombackning och sist crème brûlée
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.