Men visst är det trevligt att få något att tugga på medans man väntar på att maten ska bli klar. Serveras det förrätt tycker jag personligen att den på något sätt ska harmonisera medårstiden och resten av middagen
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Vänd försiktigt i äggulan i nougaten, vänd i en tredjedel av grädden
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
Förbered dej på enlitenspenatlektion om du är nyfiken. Vi brukar oftast användaen avokado eller banan för att fylla ut det hela och på så vis få en lite krämigare variant sen öser vi i med frysta bär, något grönt och lite juice eller havremjölk och kör järnet i mixern
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Det är inte ofta som jag numera bakar eller gör godis men ibland är det gott med något till kaffet. Enliten munsbit till kaffet kan ju vara trevligt att kunna plocka fram när man vill lyxa till det lite
Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Men det är det här med ögonmått, men hellre för stor marginal än för liten. Ofta när jag gör en tårta tänker jag vilket tillfälle ska den serveras till, vilka ska äta den och vad vill jag att den ska säga och så försöker jag anpassa utseendet och innehållet efter det så har gjort vaniljbottnar, chokladbottnar, chokladmoussefyllning, med björnbärssylt, rödvinbärssylt, flädermousse
Späd ev peston med lite olja om den är tjock. En lättlagad rätt som passar utmärkt på studentbuffén, lite roligare än att bara lägga upp färdigskivad rostbiff som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.