Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världenshäckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar avden gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna ensmaksked också under baket. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mittenavugnen tills kakan nästan är torr
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gångenoch döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmeden god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till enkaffebrowniemed Coca-Cola glasyr. Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls
Dessa glassar blev ljuvligt goda och båda barnen älskade dem. Blir det glassar över eller om du vill göra färdigt dem och bjuda på vid senare tillfälle går det utmärkt att frysa dem igenmedchokladen på
Mosa gärna sönder bären lite mot kantenavkastrullenmeden trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Några av våra vinteräppelträd har dock klarat sig lite bättre, och det blev faktiskt enliten utflykt till Äppelfabriken i söndags för mustning även i år
Är det något jag aldrig kan göra mig avmed så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Blanda och tryck ut i en form med löstagbar kant. Det har varit så underbart vårväder dom senaste dagarna och då kan man bli så sugen på våriga bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.