Så började jag fundera på hur man kan göra denna klassiska urklassiker lite annorlunda och lyxigare. Ibland har man inte all tid i värden att stöka i köket och förbereda fika, och som jag brukar säga att det enkla är ibland det godaste
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Det här receptet är enliten fusion mellan gräddstuvad och klassisk råstekt pytt i panna, där jag steker quornbitarna separat för att inte musha ihop rätten för mycket
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Dock glömde jag köpa lite som hon hade i sina så jag fick göra enegen variant på det. Jag brukar vara väldigt skeptisk när det gäller sådana bollar, men dessa är som sagt goda på riktigt
Om ni har valt en nougat utan salt kan ni strö i lite havssalt efter smak men var försiktig. Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse
Den här Croissant smakar riktigt gott, buttery, flaky, lite söt och dofta riktigt gott och härligt. En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt
Jag tyckte dock det behövdes lite mer, så efterkryddade med lite örtsalt första dagen, och när jag värmde matendagen därpå efterkryddade jag med vitlökssalt
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Vi brukar oftast använda en avokado eller banan för att fylla ut det hela och på så vis få enlite krämigare variant sen öser vi i med frysta bär, något grönt och lite juice eller havremjölk och kör järnet i mixern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.