Passar toppen om man är lite fler i sällskapet (eller lite färre). Vi har varit ute i naturen hela helgenbmenäven hunnit med ett besök på Gekås där vi förberett oss för vintern med pulkor och snöskyfflar
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Efter att de stekts på järnet får de en härligt krispig och frasig utsida, med smak av nypoppade, nötiga popcorn
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpannamed bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
När man är nöjd meddegen så rullar man bollar i lagom stora bollar. Dock glömde jag köpa lite som hon hade i sina så jag fick göra enegen variant på det
Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse. Om ni har valt en nougat utan salt kan ni strö i lite havssalt efter smak men var försiktig
Enliten dutt räcker för att smaksätta en hel gryta, även om sonen nog skulle ta en rågad tesked. I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra enegensambaloelek istället
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert
Vi brukar oftast använda en avokado eller banan för att fylla ut det hela och på så vis få enlite krämigare variant sen öser vi i med frysta bär, något grönt och lite juice eller havremjölk och kör järnet i mixern
Sambal Badjak är en stekt sambal som är het, söt och lite syrlig. Platta till räkpastan på lite aluminiumfolie och rosta direkt på spisplattan, det går fort och tar bort den råa smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.