Ha en underbar tapaskväll.  Tapas, tapas, tapas - en av Spaniens bättre bedrifter enligt mig.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna
Tisdag igen, vilket såklart betyder soppa i vårt kök. Just denna soppan passade så konstigt bra in på dagens inlägg i Matrepubliken, nästan som om det var planerat, men i detta fallet var det faktiskt ödet
Om man inte har band på sig att en middag ska ta högst någon timme att laga, att det är Skavlan vid nio, eller att man absolut måste ha ätit färdigt en viss tid så är det inga problem
Vi åt denna sallad igår, såååååå gott. Ingredienserna till salladen serverades i olika skålar. I min sallad hade jag allt utom tomater (kan lätt få ont i magen av råa tomater
Vispa ut mjölet i lite av mjölken så det blir klimpfritt, vispa i resten av mjölken, salt och ägg, vispa dock inte för mycket för då kan äggstanningen bli blåsig
Som alltid bjöd kvällens väninna på mycket god mat och en jättetrevlig och intressant vinprovning. Det är tidig lördagsmorgon och jag sitter ensam (övriga familjen sover fortfarande) med en kopp kaffe och enenkel smörgås och njuter av tystnaden och den vackra morgonsolen som med sköra guldstrålar letar sig in trädgården och skapar ett nästan magiskt skimmer
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kvällen innan förberedde jag overnight oats, eller davosgröt som det också kallas. Inga kommentarer. Jag behövde verkligen ladda batterierna och passade på att ta lite ledigt från jobbet både denna och förra veckan
AIP är envidareutveckling av paleodieten och är specifikt framtaget för personer som lider av en autoimmun sjukdom eller som har andra matsmältningsbesvär eller inflammatoriska problem
Huruvida de har ädelstenar på sina skålar i Indien har vi ingen aning om, men vi inbillar oss att det är en hel del färger, bling och livlighet baserat på vad vi sett på tv och i tidningar
Birchermysli – En frukost för bl a skidlandslaget. Istället för att koka gröten rör man ihop havregryn och yoghurt och låter det stå i kylen över natten, det blir kanongott
En ny och sjukt fin bekantskap, Anders Ramsey (vegansk haute cuisine kock deluxe, bland annat ansvarig för den veganska Nobelmenyn), satte upp en pop up restaurang som enbart serverade veganska pizzor enbart för enkväll på ölbaren Omnipollos Hatt vidGötgatsbacken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.