Även vi lagar det allt som oftast, och ofta blir det med samma ingredienseroch samma kryddning, men det går ju faktiskt att variera köttfärssåsen i det oändliga, om man har lite fantasi och kreativitet, vilket man kanske saknar när man kommer hem efter en stressig dag på jobbet ochbarnen är hungriga och griniga, men det går
Baka är ett naturligt svar från mig, men inte på en fastedag. Torsdag och planerad fastedag, då blir det istället en VAB-dag och min fasta fick skjutas upp till fredagen istället
och det var det ju, inga som helst problem… hmmm… ända tills jag kom till momentetnattningen. Därefter la jag upp kanten som på Calzonepizzor men du kan ju lika gärna behålla dem liggande
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1mjölk. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 1muskotnöt, riven. 1vitlöksklyftor, finhackade. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown heltenkelt, som bloggaren själv beskriver receptet ovan
Både på vardagar då det blir matlåda med till jobbet menäven på helger till lunch. På vardagarna blir det då att gå ut och äta och på helgerna får man slänga ihop nåt som är enkeltoch går snabbt
Semletider i all ära, men nja en semla är inget jag sätter tänderna i direkt. Som jag skrev förra veckan så bakade jag ju en cheesecake och bjöd familjen på, här nedanför kommer receptet
Sista kakan är ytterligare en klassiker som säkert finns i en mängd olika smaker och varianter, och säkert är vi flera som suckar och tänker "barndom" när vi smaskar i oss en bit rulltårta
det bjöd jag förra helgens gäster på. Och sist men viktigast, en massa med färska jordgubbar. Skar bottnarna i lämplig storlek och fyllde som envanlig tårta
Den har jag tidigare gjort men med en annan smak, då såg den ut såhär. Det bästa med den här är att det är enhelt perfekt tårta till frukost då botten är gjord på granola ochfyllningen är endast planti soygurt
Menden här desserten är min skapelse och svängs ihop nästan lika snabbt som du säger gräddtårta. Idag har jag fått ändan ur solstolenoch fixat lite inför vårt midsommarfirande
- Gun-britt, jag menar Signe. Jo, det var så illa att de stackars kossorna blev sjösjuka ute till havs på långseglingarna och slutade producera mjölk och då fick man heltenkelt förvara mjölken på burk istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.