Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Det spelar ingen roll om fyllningen är alldeles delikat om bottnen är torr och hård eller blöt och mjuk
Den här veckan har varit sanslös i mitt nya matbloggsliv. Mitt avslut i Sveriges Mästerkock har fått det att rassla till ordentligt här på bloggen och på Facebooksidan “Mästerkock i mitt eget kök”
Salladen är från en dag förra veckan då vi inte alls kände för det som stod på menyn, så vi revolterade lite mot oss själva och våra planer och lagade till något helt annat
Fick finbesök till frukosten och så här såg det ut på bordet då. en varsin shot på äpple & ingefära som väcker upp allt i kroppen, en juice på ananas, björnbär, blåbär och mandelmjölk och såklart lite färsk röd grapefrukt till det
Så där ja, nu börjar det likna nåt. Få se bara om det räcker över julen. Det gick åt ganska mycket choklad att doppa i, och sist tömde jag en påse macadamianötter i chokladen och rörde om
Vispa ut mjölet i lite av mjölken så det blir klimpfritt, vispa i resten av mjölken, salt och ägg, vispa dock inte för mycket för då kan äggstanningen bli blåsig
Människans kropp är väldigt känslig för vilken typ av mat vi stoppar i oss och vi får väldigt lätt en förhöjd grad av inflammation, vilket leder till många olika besvär och sjukdomar såsom ledvärk, allergier, astma, hudbesvär, högt blodtryck osv
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.