Nyköpta örter i kruka brukade trivas bra i de gamla, nu fattar jag varför. Här hemma har vi dock inte haft så mycket is att tillgå då våra inbyggda kyl och frysskåp sjungit på sista versen ett tag
Så jag tänkte att enenkelmeny vore ju praktiskt detta år… dessvärre är jag inte så himla bra på ”enkelt”, så det blev inte helt som jag ville men jag är supernöjd iallafall
Sommar och ledighet innebär väldigt massa långa morgonpromenader med min underbara granne, Emma. Vissa dagar får jag bara ett sånt där galet sug på en god smörgås
Vill man dessutom äta mindre kött är kvarg ett brakomplement för att få i sig proteiner. Det här är enbraoch hälsosam frukost som vi äter ganska ofta här hemma
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Min jul och mitt nyår har varit alldeles för bra, maken har varit hemma mer än på flera år så vi har hunnit njuta av familjelivet och till och med hunnit med att bara vara hemmaoch inte göra något särskilt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.