Dagens middagsutmaning blev till att göra enannorlunda köttfärssås, jag tycker nämligen att jag oftast gör samma och tänkte att det idag skulle göras något helt nytt istället
Denhär soppan har en väldigt fin smak. Vitvinet och fänkålen gör att soppan har en fin efter smak och den vispade creme fraichen gör den väldigt mjuk i smak, morotschipsen ger lite tugg motstånd
Som en uppladdning inför julafton. Jag vet inte hur denna tradition började - det får mamma eller pappar inflika - men jag kan tänka mig att det var för att julbordet redan var så stort på julafton, att vi liksom inte hade tid (eller hunger) att äta julgröten på själva julafton
Hacka chokladen och lägg den i en bunke, koka upp grädde och slå den över chokladen. När tryffelmassan svalnat något blanda i Tyrkisk peber och slå upp i en form klädd med plastfilm
En väldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Häromkvällen var den son som inte gillar lasagne och den son som inte gillar svamp på annat håll och jag insåg lyckligt att jag kunde göra svamplasagne
Det blir ett litet annorlunda sätt att göra en tarte eller en paj. Jag börjar längta efter lite mera somrig mat ibland - inte bara grytor och den vanliga vintermaten
Nu är det verkligen inte långt till vår stora dag, Julafton. Här hemma har jag jobbat sista dagen på ett par veckor och har nu satt igång med slutspurten
Vi hade tacos i helgenIGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra enegen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.