Middagen blev en kylskåpstömning av samtligagrönsaker, lökar och de färska potatisarna. Nu är det högsäsong för rotfrukter, kål, rötter, lök ochpotatis
Skär upp grönsakernaimindrebitaroch stek på i smör, lägg över spenaten. Har sått morötter tex, rensat litei rabatterna och så har vi även gjort vårt svåra val av färg och tapeter till det nya huset
Den här mustigavintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Pulled pork och annat kött som långbakas iugnen är ju som bekant på modet
Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem. 500 g fläskfilé. 11/2 gul paprika. 11/2 orange paprika. 18 små champinjoner. 1saft av 1/2 citron. 1en bit färsk, röd chili, finhackad. 11/2 dl crème fraiche. 1saltPutsa fläskfilénoch skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Blanda ihopmarinaden. 1Trä upp ett ordentligtgrillspett per person, varva kött, bacon ochgrönsaker. 1Pensla spetten med marinadenoch låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Grilla spetten iugnen på 200 grader cirka 10 minuter på varje sida. 1Strö över litepersiljaoch servera spetten med sås och sallad
På med alla grönsaker skurna ibitaroch snabbt frästa i förväg. Det jag gjorde annorlunda nu var att jag smaksatte grädde ochphiladelphiaost med ett par matskedar ajvar relish (paprika- ochaubergineröra)
Skär upp grönsakernaoch lägg runt omkring. Lägg laxen i en ugnsform, ringla olja över, salta och peppra och ta någon kryddblandning du gillar som passar till lax
Lägg fiskeni en ugnssäker form tillsammans med grovhackad lök ochpaprika. Gör iordning laxen genom att strö citronpeppar på laxens båda sidoroch pensla på liteolivolja
Skala samtligagrönsakeroch skär ner imindrebitar. Lägg på plåt tillsammans med kycklingenoch pressa över citronsaft, häll på soya, liteolivolja, salt och peppar
Lättlagad ochkrämig gratäng med fläskytterfilé, paprikaoch bacon. Mört och gott . Tomma tallrikar här. Passar perfekt som bjudmat och även till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.