Förutom allt extra som skulle in just dennavecka, till årsredovisningen, månadsrapporten och specialprognosen lyckades jag toppa med en härlig hosta och allt sammantaget resulterade i en migränsväng - något som inte har drabbat mig på över nio år (Jag hade då en i sammanhanget ganska blygsam variant, som kunde hävas med något som var utskrivet av läkare (vanliga huvudvärkstabletter ger noll effekt)
Oftast är det bilden på rätten som jag dras till. Sämre start på veckan kan man ha. Men det är inte alltid bilden är så lockande, men så börjar jag läsa receptet och så börjar tankarna fara runt
Och efterdennaveckan har jag fått massa inspiration till att laga vegetariskt. Resten av familjen har börjat dissa "en gul vecka" & fick riktiga hamburgare
Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli
Med en man på resande fot den här veckan och försöka få vardagen gå ihop med diverse pusslande med jobb, och barnens förskola, så är man innerligt tacksam att man har mor-och farföräldrar inom hyfsat bekvämt avstånd
Lyxigt eftersom det är så otroligt mycket att titta på, gamla vackra byggnader med de mest överdådiga portarna, nybyggda byggnader, hundar som har finare kläder än många människor och tanter med päls och rosetter på stövlarna, fiiina bilar med riktigt dyra fälgar, coola killar och tjejer som flänger fram i moderiktiga träningskläder på väg till något lyxigt gym någonstans med fönster ut så att vi vanliga kan titta in på dem springa hurtigt när vi går förbi ute i snöslasket
Jag är dentypen som måste äta frukost annars blir jag på ett helt förskräckligt dåligt humör. hur som, jag har ialla fall konstaterat att en skål yoghurt med müsli och lite frukt nog är det som passar mig bäst, ialla fall på vardagar när man ska peta i sig frukosten fort och stå sig på denen stund
Mosa böcklingen eller kör i mixer tillsammans med kesella,dill. Lägg upp böcklingmoussen. Garnera med en dillskvist ochbjud sallad, strimlad purjolök och rädisa till
) Men för er som nu har semester och måste tillbringa dagen inomhus så kanske det kan vara lockande att muntra upp stämningen lite med en läcker ingefärscheesecake
Nu är det dags för lite mat av det mer vardagliga slaget igen, vi (ni) kan ju inte bara leva på festmat, drinkar, vin, godsaker och efterrätter hela tiden
Efterveckans majonnäs/bearnaise hade jag tre äggvitor i kylen. Har ingen riktigt sprits så smeten åkte ner i en plastpåse (tips, tips), klippte ett liiitet hål (har lärt mig efter några hål att man alltid gör dem för stora så bättre att börja smått och klippa igen
Den här veckan tänkte jag dela med mig av några frukostfavoriter som är bra och hälsosamma eftersom jag fått flera frågor och undringar kring just detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.