Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör ihop. Forma sedan små plättar på en plåt täckt med bakplåtspapper, försök få dem att bli lika stora
Klicka ut smeten på en plåt som är smord alternativt klädd med bakplåtspapper. Havreflarn äter vi sällan ”bara rakt upp och ner” men däremot som krispigt tillbehör till krämiga desserter
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning. Dubbla citronkakor,. Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill. Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga
Jag har nyss svängt ihop ett gäng havreflarn. Sätt ugnen på 225 grader å preppa två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut typ 0,5 msk med rätt stort mellanrum
Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubblamed fyllning och lingon emellan. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.