Klassisk béarnaise är favoritsåsen för mig när det vankas en grillad eller stekt köttbit. Nu verkar det dessvärre bli allt vanligare att folk inte tål att äta all slags mat
Sätt ugnen på 225°. Blanda olja, soja och dragon i en kastrull och koka försiktigt under 15 minuter. Sila bort dragonen och blanda oljan med pressad citron och salt
Tro det eller ej, men idag har det varit sol och en riktig blå himmel. Först de vanliga sysslorna som man alltid gör på en lördag, sen blev det en tur ut till de små godingarna
Dragonkryddade färsbiffar. VitkålsgratängVitkålshuvud ca ett halvtPhiladelphia ost (vitlök och örter) 4 - 5 mskGrädde 4 dlSalt 1 krmSvartpeppar, grovmalen ½ tskRiven ost ca 2 dlDragonkryddade färsbiffarKöttfärs 500 grÄgg 1 stGul lök 1 stTorkad dragon ca 2 mskSalt och peppar efter smakSmör att steka i Så här gör du
Till helgen åker vi bort med ett gäng och vi ska fixa middag på lördagkväll. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken
Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Matsedel vecka 36. Godkväll allesammans. Sitter ni kanske hemma och myser med familj och vänner en lördagskväll som denna eller har ni kanske begett er ut i lördagsvimlet måntro
Krämig vitkålsgratäng med dragonkryddade färsbiffar. Pulled pork är fläskkarré som får steka länge i ugnen och har sitt ursprung från sydstaterna i USA
Go'kväll i stugorna. Nu har vi på allvar tagit steget från semesterliv till vardagsliv. Övergången har gått hyfsad, för hjälp vad trötta både vi och småskrottarna är om mornarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.