På min glöggbjudning i söndags bjöd jag både på lite salta tilltugg och sedan på lite sött. Inte jätteenkelt att ta en fin bild på allt, men gott var det
Ingredienser – diverse grönsaker. Relaterade Ingredienser – diverse grönsaker. Couscous är gjort av vete och följer därmed Murphys lag om pasta – oavsett hur lite man gör så blir det för mycket
Ville få använt lite butternutpumpa, blomkål, rotsellerie och morot som låg i kylen. Det blev att ugnsrosta dem lite och servera med en vildsvinskarre som var lagom för två i frysen
Potatissoppa med palsternacka och blomkål samt diverse tillbehör4 portionerca 700 g potatisca 300 g palsternackaca 200 g blomkål½ purjolök1 gul lök1 liter vatten2 hönsbuljongtärningar1 grönsaksbuljongtärning1 tsk torkad timjan2 msk pressad citron1 dl laga lättgräddeca ½ tsk saltpepparTillbehör
För en tid sedan hade jag kollegorna på besök. Jag går ju ändå bara hemma å skrotar hela dagarna (sjukskriven 75%) medan de sliter med mina uppgifter på jobbet, så jag tyckte att jag kunde göra någonting för att "bjuda tillbaka"
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Men sen blev det liksom aldrig av, det var varma sommarkvällar, picnicar, grill och diverse annat kom emellan, men den har funnits där hela tiden "snart måste jag bara provbaka den där tårtan"
De dagarna ska tillbringas på landet med diverse fix. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Deffinns i diverse upplagor och de flesta köpta innehåller mängder med socker. Med inspiration från diverse recept blev det här mina egna bars som är här för att stanna
Gårkvällens middag blev en inlindad fläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Receptet har vi haft länge, gjort några gånger och sen har det fallit i glömska
Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Efter att ha ätit pizza från diverse dåliga pizzerior i flera dagar så tycket jag det var dags för den lilla svinnacken i frysen att få ett sista farväl och då så klart med bravur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.