Pensla degen med en del av det smälta smöret och strö över ströbrödet. Rulla ihop degen som en rulltårta och lägg den med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca. Bred ut äppelfyllningen och rulla försiktigt ihop på långsidan till en rulle
Den här äppelpajen blev en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och vaniljsocker. Det man ska tänka på att använda mogna äppeln men man kan använda syrliga äppeln med men då får man sockra lite extra i kompotten bara
Hur som haver tycker vi att kalkon med en fräsch "äppelstuffing" är det perfekta valet. Och med de "minikalkoner" som nu finns i handeln behöver det vare sig kosta skjortan eller innebära att vi äter rester i flera veckor efteråt
Att baka med äpple och kanel är väl en klassisk kombination. Jag hade färskost jag ville bli av med och gjorde då en cheesecakefyllning och hade i kakan ihop med äppelmos
Det var länge sedan jag gjorde macarons, anledningen har varit att jag misslyckades två gånger på raken, detta efter att ha ritat ringar på bakplåtspapper, spritsat noggrant och väntat medan se stabiliserat sig på plåten
Det knäckiga havretäcket, som smakar som en knaprig kaka, kompletterar den lätt kanelsmakande, söta och mjuka, äppelfyllningen på ett alldeles utmärkt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.