En indisklinsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
i veckan testade jag att laga Dhal, en indisklinsgryta. Jag älskar indisk mat. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel
Visst, denna dhal är väl lite förenklad och försvenskad men lättlagad och god. Servera den förslagsvis tillsammans med ris och/eller naan-bröd samt grönsaker
Bättre än så blir det inte, så varför inte bjuda på Dhal till middag ikväll. Vet inte varför jag inte gör den oftare men när jag väl gör den så njuter hela familjen av de fantastiska smakerna
Därför är det en återkommande smakkombination här på bloggen. Kryddig indisklinsgryta – Dhal. Posts related to Kryddig indisklinsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - IndiskdhalKlassiskindisklinsgryta - DalIndisklinsgryta med gröna linser och spenat - Palak dal shorvaSpenat- och grönkålspaj Indian style - Ayurvediskt av Janesh VaidyaDela
Det går bra att ta potatis i stället för morötter, eller både och, om man vill. Servera dhal med ris. Jag har lagade denna dhal med 1tsk torkade chiliflingor, och den blev jättestark
Denna smakrika linsgryta med indiska toner lyckas verkligen med detta uppdrag med bravur och därmed lyfter vi också på hatten för den första officiella höstdagen och septembermånad
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.