Vaknade tidigt idag och sitter vid köksbordet bredvid kaffekokaren som gått varm sedan en timme tillbaks och blickar ut på en himmel som ser ut att kunna leverera en hel del regn
Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Så har ni gott om äpplen tycker jag absolut att ni ska koka er ett par burkar, och ta fram när vintern är som mörkast och kallast
Det var ett tag sedan. Jag ska inte ha en utläggning om livet, men jag tänkte dela med mig av ett recept som jag hade tänkt tipsa om för sisådär fyra år sedan
De här påsarna kan jag sedan använda som bas i köttfärssås (quornfärssås) och därmed slipper jag göra sånt där avancerat som att komma på hur jag ska krydda maten
Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
De första dagarna använde jag till att beta av en del jobb som ändå måste göras men det känns mer som något roligt med tanke på att jag mest suttit på altanen med det
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Sedan stektes ganska tunna raggmunkar av smeten. Det ena blir till det andra som blir till det tredje. En gång när jag gick min lärarutbildning fick vi lära oss om kedjematlagning och det har jag använt nu i många år
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Ja, så är det väl många gånger. mTill älgfärswallenbergaren har jag gjort en chili/lingon chutney som bryter fantastiskt fint till älgfärsens mjuka smak
Rotfrukterna, grönsakerna och kycklingen är som sagt gott, men det är ändå tillbehören som gör det. Imorgon kommer jag ha med en likadan matlåda till jobblunchen, men det får bli andra tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.